Asiantuntijapalveluja kaikkien liikkujien tarpeisiin

 

Liikuntalääketieteen keskuksissa työskentelee terveydenhuollon ammattilaisia, joiden puoleen voit kääntyä liikuntaan liittyvissä kysymyksissä.  Keskuksista saat monipuoliset ennaltaehkäisevät palvelut sekä palveluita sairauden, rasitusvamman tai tapaturman kohdatessa.  Palvelumme ovat tarkoitettu kaikentasoisille ja -ikäisille liikkujille. 

 

Liikuntalääketieteen erikoislääkärien vastaanotto

Keskuksissa työskentelee liikuntalääketieteen erikoislääkäreitä sekä erikoistuvia lääkäreitä, joiden osaamisalaa ovat  mm.

  • Akuuttien ja rasitusperäisten tuki- ja liikuntaelimistön vammojen tutkiminen ja hoito
  • Rasitukseen liittyvien hengitys- ja verenkiertoelimistön ongelmien kuten astman, ylikuormitustilan ja rasitukseen liittyvien rytmihäiriöiden tutkiminen ja hoito. Näitä tukevat tarvittavat testaus- ja laboratoriopalvelut
  • Ennaltaehkäisevät palvelut, kuten terveystarkastuksien tekeminen niin liikunta aloittelevan liikuntaturvallisuuden  arvioimiseksi kuin huippu-urheilijan työterveyshuollon toteuttamiseksi

Lääkärin vastaanotolle voit hakeutua oman alueesi liikuntalääketieteen keskukseen. 

Avaamme valtakunnallisen virtuaalivastaanoton vuoden 2020 alkupuolella. Tällöin kaikkien keskusten etävastaanotot ovat  asiakkaidemme  saatavilla asuinpaikasta riippumatta. 

Tapaamista vaativassa asiassa urheilija ohjataan vastaanotolle keskuksiin tai muille palveluntarjoajille. Etäkäynnit ja reseptien uusinnat kirjataan ja laskutetaan normaalin käytännön mukaisesti.

 

Kliiniset testit

Lääkärien valvonnassa toteutetaan mm. rasitusastmatutkimuksia, kliinisiä rasituskokeita sekä spiroergometriatutkimuksia. Näillä tutkimuksilla voidaan luotettavasti tutkia keuhkojen ja sydämen toimintaa, ja näitä tutkimuksia käytetään mm. astman, sydämen rytmihäiriöiden ja sepelvaltimotaudin sekä ylikuormitustilan tutkimiseen ja hoidon suunnitteluun. Kliinisten testien lisäksi tarjotaan erilaisia terveyttä edistäviä ja tuloksellista harjoittelua tukevia, sekä akuuteissa tilanteissa tarvittavia diagnostisia, laboratoriopalveluita.

 

Laillistetun ravitsemusterapeutin palvelut

Ravitsemusterapeutilta  saa ajantasaista, tutkittua ja luotettavaa ravitsemusohjausta. Palvelut soveltuvat kaikille kuntoilijoille ja tavoitteellisesti harjoitteleville. Ravitsemusta tarkastellaan erityisesti liikunnan ja harjoittelun vaatimusten näkökulmasta. Vastaanotolla selvitetään mm. ravintoaineiden saannin riittävyys erilaisissa tilanteissa sekä ohjataan yksilöllisesti ja käytännöläheisesti tarvittaviin muutoksiin. Ravitsemusterapeutti auttaa myös syömiskäyttäytymisen haasteissa. Ravitsemusasiantuntijat pitävät myös koulutuksia mm. urheiluseuroille ja valmentajille.

 

Fysioterapiapalvelut

Keskusten fysioterapeutit tarjoavat asiantuntevaa ja yksilöllistä ohjausta liikuntaan liittyvien vammojen ehkäisyssä ja hoidossa. Fysioterapeuttien palvelut sopivat kaiken ikäisille liikuntaharrastusta aloittaville, kuntoilijoille sekä huippu-urheilijoille.  

 

Tutustu keskusten palvelutarjontaan keskusten omilla sivuilla ja varaa aikasi asiantuntijan vastaanotolle!

 

 

   Oulu   Jyväskylä     Kuopio    Helsinki     Turku Tampere