Vaikuttaavaa tutkimusta yhteisessä verkostossa

 

Liikuntalääketiede Suomi -verkostossa toteutetaan valtakunnallisia hankkeita, joissa kullakin mukana olevalla liikuntalääketieteen keskuksella on oma, merkittävä rooli.

Yhteisiä hankkeita ovat mm. (joista alla ulkoiset linkit)

  • Terveyttä edistävä liikuntaseura –tutkimus  TELS selvittää urheiluseuratoiminnan yhteyttä nuorten liikunta-aktiivisuuteen ja terveystottumuksiin. 
  • Suomi 100 KunnonKartta –väestötutkimuksen tarkoituksena on koota objektiivisesti mitattua tietoa suomalaisten aikuisten (20-69 v.) kestävyys- ja lihaskunnosta, paikallaanolosta, fyysisestä aktiivisuudesta ja unesta.
  • Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa -LIITU-tutkimuksessa kerätään koko maan kattavasti tietoa muutoksista ala- ja yläkouluikäisten lasten ja nuorten liikunta-aktiivisuudesta, liikuntakäyttäytymisestä ja passiivisesta ajanvietosta sekä näihin yhteydessä olevista tekijöistä. 
  • Veikkausliigan terveystutkimuksessa selvitetään miesten pääsarjatasolla pelaavien jalkapalloilijoiden vammojen ja sairauksien esiintyvyyttä, vammojen riskitekijöitä sekä vaikutuksia harjoitteluun ja pelaamiseen. Tampereen Urheilulääkäriaseman ja UKK-instituutin tutkimuksessa mukana ovat Paavo Nurmi -keskus ja Helsingin Urheilulääkäriasema.